در ساختمان های مسکونی از کامپوزیت هایی با فیبر شیشه ای یا پلی استر استفاده می شد. (سازه کامپوزیتی GPR )، دو ساختمان استثنایی با سازه کامپوزیتی ساخته شده است که یکی سازه گنبدی شکل در بن غازی (۱۹۶۸) و دیگری سقف فرودگاه دبی (۱۹۷۲) است که تأثیر محسوسی بر استفاده از این نوع سازه ها داشته است. در حالت جامد محصولات پلیمری به جای فولاد جایگزین می شوند و بتن را مسلّح می کنند که در این حالت، پلیمر به صورت رشته، شبکه و یا میلگرد در بتن استفاده می شود. بتن های پلیمری از حدود سال ۱۹۵۰ وارد بازار شده اند و پیش بینی می شود در طیّ دهه پیش رو ، مصرفشان ۱۰ برابر شود. در انتخاب نوع و مقدار لاتکس باید تولیدکنندهها با داشتن مدرک مستند، اثر لاتکس در خواص ملات را در شرایط محیطی مدنظر نشان دهند. چرا که لاتکسها با تولید حباب هوا، برروی خواص آن اثر منفی میگذارند.
مقالات
در این مقاله از بلاگ رامکا بر آن هستیم ضمن تبیین مفهوم بتن پلیمری، به بررسی انواع و خواص آن قالب گستر سپنتا نیز بپردازیم. در بتن های پلیمری می توان از پر کننده هایی با دانه بندی ریز و درشت استفاده کرد. به منظور کم کردن تخلخل بتن از پر کننده هایی با دانه بندی ریز استفاده می شود. دانه های ریز شیشه،سرامیک و پلاستیک برخی از پر کننده های نرم (دانه بندی ریز) هستند. در صورت نیاز به منظور برقراری ویژگی های الکتریکی در بتن پلیمری می توان از کربن یا پودر فلز استفاده کرد.
طوری دانه بندی شده باشند که با کمترین مقدار منومر یا رزین، کارآیی خوبی ایجاد نمایند. اضافه نمودن موادی چون سیمان پرتلند یا پودر میکروسیلیس، کارآیی را بهبود خواهد داد. بتن پلیمری تازه را میتوان مشابه با بتن معمولی ریخته و با مرتعش نمودن، متراکم نمود. البته زمانی که از پلی استر یا اپوکسی استفاده میشود، حلالهایی جهت پاک نمودن تجهیزات، لازم است.
ادعا میشود این مواد باعث متراکم شدن بتن و رسیدن به مقاومت بالا در برابر خوردگی، نفوذپذیری کم و مقاومت بالا در برابر ارتعاشات می شوند. مواد شیمیایی مورد استفاده در بتن بسیار خطرناک است و هر یک از افرادی که به نوعی با آن در ارتباط میباشند باید از ماسک، دستکش و حتیالمقدور از محافظ پوست استفاده نمایند. اولین تحقیقات بر روی بتن پلیمری در اوایل سال 1971 با تشکیل کمیته ACI548 آغاز گردید و مسؤلیت این کمیته توسعه اطلاعات پایه و تشکیل یک بانک اطلاعاتی بزرگ در موردخصوصیات بتن پلیمری بود. انجمن علوم مواد ژاپن JSMS نیز در توسعه مواد پلیمری نقش داشته و توصیههایی جهت طراحی برای سازههای بتنی پلیاستر منتشر کرده است.
در واقع زمانی که فرایند پلیمری شدن در حال شکل گرفتن است، مولکول های مونومر با یکدیگر یک سری واکنش های شیمیایی انجام می دهند و تحت این قبیل از واکنش های شیمیایی به هم متصل و موجب تشکیل مولکول های درشت تری تحت عنوان پلیمر می گردند. از جمله دلایلی که از این نوع پلیمرها در بتن پلیمری استفاده می شود، جهت ایجاد برخی خواص در بتن به منظور تعمیرات می باشد. چنانچه نیاز به ایجاد و کسب مقاومت و عمل آوری سریع در جهت بازسازی سازه ها را داشته باشیم و بخواهیم آنها را سریع تر به بهره برداری برسانیم از نوع سیستم های تعمیراتی بتن با پلیمری استفاده می نماییم. بتن پلیمری یا بتن رزینی شامل یک چسباننده ی پلیمری که ممکن است ترمو – پلاستیکها باشند اما غالبا بیشتر یک پلیمر ترموست می باشد و یک پرکننده ی معدنی مانند شن وماسه ، شن ، و یا سنگ گسسته است.
همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد؛ بتن های پلیمری به دلیل وجود حفره های آب و هوا دارای تخلخل بالایی هستند؛ که این میزان تخلخل با افزودن محلول مونومر و ترکیبات پلیمری کنترل می شود. انواع روش های مقاوم سازی ساختمان , بازسازی ساختمان , آب بندی بتن , تحکیم خاک و نیلینگ , طراحی مقاوم سازی , مدیریت پیمان و نظارت و تمامی دانش های عمرانی اشاره کرد . ۸-بتن پلیمری از نظر اقتصادی نسبت به نماهای سنگی ساختمان مقرون به صرفه تر هستند.
- این بتن در ساخت استخرهای شنا، مخازن آب، سازه های فاضلاب، کانال های زهکشی، همچنین در تعمیرات سازه های بتنی و لوله هایی که به پوشش نیاز ندارند، بسیار مناسب است.
- در ادامه این بخش ضمن معرفی انواع بتن های پلیمری و کاربرد آن ها، به مزایا و معایب این نوع از بتن نیز اشاره خواهیم کرد.
- جهت فروش/خرید بتن پلیمری و تولید بتن پلیمری با کارشناسان شرکت ساختمانی آشیان پی تماس بگیرید.
- بنابراین انتظار می رود که بتن های پلیمری از نظر اقتصادی نسبت به بتن های معمولی از قیمت بالاتری برخوردار باشند.
- همچنین کمیته ی تخصصی ACI 548.1R-09 به طور مثال یک طرح اختلاط برای ساخت بتن های با پلیمر اصلاح شده، ملات و پوشش های سطحی را نیز عنوان کرده است که می توان از آن به عنوان راهنما استفاده نمود.
طی چند سال اخیر براساس تجربه ثابت شده است که الیاف پلیمری نقش مهمی در بهبود خواص بتن دارند به همین دلیدل استفاده از آنها روز به روز در حال افزایش است.برای تقویتبتن ضعیف از الیاف پلیمری گوناگونی استفاده می شود. از الیاف پلی پروپیلن، الیاف PP، پلی استر و اکریلیک برای تولیدبتن الیافیاستفاده می شود. بتن مسلح به الیاف پلمیری دارای مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت ضربه ای، مقاومت برشی و مدول الاستیسیته ی بالاتری نسبت به بتن معمولی می باشد. همچنین از نظر وزنی پرکننده های سبک شامل سنگ های رسی سبک، پرلیت و سنگ پا می باشند؛ اما پرکننده های سنگین شامل قطیر، ایلمنیت، هماتیت و باریت هستند. از همه این مواد میتوان برای تولید انواع بتن پلیمری با وزن مخصوص بین 640 تا 5200 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده نمود.
نکاتی در عمل آوری بتن پلیمری
باید توجه داشت نکتهای که استفاده روزافزون از بتنهای پلیمری را محدود میکند قیمت بالای آن میباشد که اثر مستقیم در تولید آن دارد و این امر استفاده آن را به مواردی که نیاز به مصرف انرژی کم و نیروی انسانی کمتری دارد محدود می نماید. امروزه بسیاری از پلهای بتن آرمه به دلیل وجود کلر در آب دریا تخریب شدهاند که به بتن پلیمری این نقیصه را ندارد و خورده نمیشود محصولات پلیمری در حالت جامد بیشتر به صورت میلگرد و شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. قیمت بتن پلیمری بسته به نوع پلیمر استفاده شده و میزان مصرف آن، نوع پروژه شما متفاوت است. اگر قصد اجرا بتن پلیمری را دارید می توانید برای اطلاع از قیمت بتن پلیمری با مشاوران کیهان سازه تماس بگیرید تا آنها شما را در این زمینه راهنمایی کنند. در این مقاله می خواهیم درباره بتن پلیمری، ترکیبات آن و مزایا و معایب بتن پلیمری صحبت کنیم.
نکات مهم مصالح یا ترکیبات بتن پلیمری
با این حال، گزارش شده است که تنها رزین های اپوکسی در تولید بتن PCC برخی از ویژگی های برتر بیش از بتن معمولی را نشان می دهند. در مقایسه با بتن معمولی، بزرگترین مزیت های بتن پلیمری با سیمان پرتلند، بهبود پایایی و افزایش چسبندگی آن، می باشد. مقاومت در برابر یخ زدن و آب شدنهای متوالی، سایش و بارهای ضربه ای نیز در اینگونه از بتن بیشتر از بتن معمولی است. بتنهای پلیمری با استفاده از سیمان پرتلند خواص مکانیکی فوقالعاده زیادی مانند مقاومت فشاری و استحکام خمشی را نسبت به بتنهای سنتی با استفاده از سیمان پرتلند ارائه میدهند.
آشنایی با بتنهای پلیمری شرکت پایهان بتن