امنیت غذایی با همفکری بخش خصوصی دست یافتنی است

امنیت غذایی با همفکری بخش خصوصی دست یافتنی است

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با همفکری و همگرایی همه بخش‌های دولتی و خصوصی می‌توان به توسعه پایدار کشاورزی دست یافت و امنیت غذایی کشور را بر اساس سند دانش بنیان امنیت غذایی و کشور تضمین کرد. برنامه هفتم توسعه

به گزارش ایسنا، غلامرضا گل محمدی – معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی – در سی و هشتمین مراسم معرفی و تجلیل از 146 تولیدات ملی برگزیده بخش کشاورزی که امروز با حضور رئیس جمهور در سال 1397 برگزار شد، گفت: تالار اجلاس سران: بدون شک تولید حدود 130 یک میلیون تن محصول کشاورزی برگرفته از دانش بومی کشاورزان مجرب و با تجربه کشور با بهره گیری از آخرین یافته های محققان و کارشناسان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است. سازماندهی، حمایت همه جانبه از مدیران و نقش انکارناپذیر بخش خصوصی.

وی افزود: این تولید در پهنه وسیعی مانند ایران از اعماق دریا گرفته تا دشت ها، مزارع، باغ ها، جنگل ها و مراتع وسیع کشور صورت گرفت. برنامه انتخاب و تعریف الگوها از بخش کشاورزی با هدف تکریم و قدردانی از کشاورزان مولد، ایجاد انگیزه در آنان و توسعه و تشویق کشاورزی دانش بنیان در راستای امنیت غذایی کشور هر ساله برگزار می شود.

به گفته محمدی بهره وری عوامل تولید، خلاقیت و نوآوری با استفاده از آخرین نتایج تحقیقات انجام شده توسط محققان، رعایت مسائل زیست محیطی و استفاده بهینه از منابع اساسی از مهمترین معیارهای انتخاب این کشاورزان است.

وی ادامه داد: این برنامه که با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار می شود از سال 64 هجری شمسی آغاز شد و تاکنون 75 هزار کشاورز در سطح شهرستانی، فرمانداری و کشوری طی دوره های مختلف انتخاب شده اند. سال 1364 ق. 38 دور و اعضای شورای ملی کارشناسان بخش کشاورزی هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پژوهشگاه کاربردی در بخش کشاورزی، شامل 340 موسسه، مرکز و ایستگاه تحقیقاتی است که حوزه فعالیت آن‌ها به‌طور گسترده به محروم‌ترین مناطق کشور می‌رسد. با ارزش افزوده حدود دو میلیارد دلاری، تاثیر آن بر زندگی مردم از بدو تولد، با استفاده از واکسن های تولید شده توسط موسسه رازی سرامزی، برای تامین نیازهای آنها از غلات، حبوبات و گیاهان دارویی گرفته تا پوشاک، لبنیات و پروتئین.

وی ادامه داد: این سازمان در حکومت وحدت ملی مصمم به شکستن ساختار و تثبیت نظام نوآوری در بخش زراعت است. سیستمی که انتقال دانش و فناوری به مزرعه را با ایجاد شبکه‌های ارتباطی پویا بین همه ذینفعان از جمله دانشگاهیان، مؤسسات آموزشی و پژوهشی، مروج بخش خصوصی، سازمان‌های وابسته و کشاورزان در قالب پروژه‌های فناوری و نوآوری در مقیاس بزرگ تسهیل می‌کند.

گل محمدی گفت: این دوره تعاملی تنها راه رسیدن به کشاورزی پایدار و حرکت از کشاورزی منابع محور به کشاورزی دانش بنیان است. امسال از 64 هزار داوطلب از سراسر کشور، 1802 داوطلب منتخب پس از غربالگری های اولیه در استان ها به دبیرخانه ستاد معرفی شدند. در مرحله نهایی 146 نفر در 12 رشته و 137 تخصص با کمک کارشناسان خبره، بررسی اسناد و ارزیابی میدانی انتخاب شدند.

وی افزود: کشاورزان نمونه کشور با وجود محدودیت‌های فراوان از جمله تنش شدید آبی، خشکسالی و تغییرات شدید اقلیمی همچنان نقش خود را به عنوان رکن اصلی امنیت غذایی در کشور ایفا می‌کنند. این میزان تولید با انتقال و به کارگیری یافته های علمی پژوهشگران این سازمان با استفاده از دانش بومی کشاورزان عمده و همکاری مروجین و مراکز خدماتی سازمان های جهاد کشاورزی سراسر کشور محقق شده است.

به گفته رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یکی از اهداف برگزاری این مراسم استفاده از توانمندی برگزیدگان برتر بخش کشاورزی به عنوان الگوهای مناسب برای انتقال تخصص و دانش فنی به سایر کشاورزان برای افزایش است. تولید محصولات کشاورزی ما قدردان زحمات کشاورزان هستیم و معتقدیم با عزم، دلسوزی، همراهی، تشابه و همگرایی بین تمامی بخش‌های دولتی و خصوصی، می‌توان به توسعه پایدار کشاورزی دست یافت و امنیت غذایی کشور را بر اساس سند دانشی امنیت غذایی کشور تضمین کرد. برنامه هفتم، توسعه کشور دست یافتنی است.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403102920911/%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%81%DA%A9%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA