قراردادهای استاندارد چه تغییری در معاملات ملکی مردم ایجاد می‌کنند؟

قراردادهای استاندارد چه تغییری در معاملات ملکی مردم ایجاد می‌کنند؟

قراردادهای استاندارد چه تغییراتی در معاملات ملکی مردم ایجاد می کند؟

قراردادهای استاندارد معاملات املاک و مستغلات امنیت و سرعت تراکنش ها را از طریق استعلام فوری وضعیت عنوان و پرداخت های خودکار از طریق حساب های امانی بسیار افزایش می دهد. این نوآوری ها نه تنها باعث کاهش اختلافات و دعاوی می شود، بلکه فرآیند خرید و فروش را ساده تر، واضح تر و سریع تر می کند و اعتماد عمومی را به بازار مسکن افزایش می دهد.

به گزارش ایسنا، در راستای اجرای قانون الزام ثبت معاملات، آیین نامه ماده 3 آن ابلاغ شد. بر اساس ماده 14 این آیین نامه، سازمان ثبت اسناد موظف است امکان دسترسی الکترونیکی، فوری و 24 ساعته را برای واسطه ها، اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم کند تا از طریق سامانه های الکترونیکی، استعلام امکان انجام معاملات و ثبت قانونی را دریافت کنند. ثبت اختیار قانونی در سامانه منوط به وجود سند رسمی مالکیت اموال موضوع قرارداد، تصدیق طرفین با امضای الکترونیکی و گواهی الکترونیکی شهود می باشد.
تمامی این فرآیندها در قالب قراردادهای استاندارد انجام می شود تا اطلاعات تراکنش در سامانه الکترونیکی اسناد ثبتی و استعلام های بعدی قابل دسترسی باشد. در نهایت این سیستم و قراردادهای استاندارد نقش عمده ای در افزایش شفافیت و دقت در معاملات ملکی دارد. اما سوالی که باقی می ماند این است: مزایای دیگر قراردادهای استاندارد چیست؟
با استفاده از قراردادهای استاندارد، بازار مسکن ساماندهی می شود و کلاهبرداری پایان می یابد
با گسترش قراردادهای استاندارد در معاملات ملکی، روند خرید و فروش املاک منظم و شفاف خواهد شد. به گفته سید کریم معصومی خسروآبادی نماینده مردم فومن و چاو در مجلس دوازدهم، این قراردادها نحوه انجام معاملات ملکی را دقیقا مشخص می کند و به این ترتیب از حجم دعاوی مربوط به این املاک و اختلافات احتمالی کاسته می شود. . . این امر باعث کاهش احتمال تقلب در املاک و افزایش اعتماد عمومی به بازار مسکن می شود.
قراردادهای استاندارد در معاملات ملکی به گونه ای طراحی می شوند که اختلافات بین طرفین معامله را به حداقل می رساند و حقوق خریدار و فروشنده را تضمین می کند. سارا فلاحی، نماینده مردم ایلام در مجلس دوازدهم خاطرنشان می کند: این قراردادها از ورود نظرات شخصی یا آسیب یک طرف جلوگیری می کند و با ایجاد یک روش حقوقی واحد برای همه افراد و نهادها، به افزایش اعتماد مردم کمک می کند. . این روش آسیب و فشار وارده بر سیستم قضایی را کاهش می دهد و به حل و فصل اختلافات سریعتر و با هزینه کمتر کمک می کند.
اقدامات هوشمندانه با قراردادهای استاندارد؛ سرعت، دقت و کاهش بار قضایی
از آنجایی که قراردادهای استاندارد را می توان به صورت آنلاین استعلام کرد، فرآیند تراکنش بسیار ساده تر و سریعتر می شود. حبیب قاسمی، عضو کمیسیون ساخت و ساز مجلس، گفت: «این قراردادها را می توان به صورت آنلاین استعلام کرد و می تواند روند معاملات را ساده تر و شفاف تر کند اعتماد مردم به بازار مسکن افزود: اجرای این ماده قانونی به معنای برداشتن بار سنگین از دوش مردم و دستگاه قضایی است.
از طرفی یکی از مهم ترین ویژگی های قراردادهای نمونه، رویه های هوشمند است که به دلیل ثبت الکترونیکی این قراردادها، می تواند به سرعت و با دقت بالا به مسائل ملکی رسیدگی کند. ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس دوازدهم با تایید این موضوع که با وجود این قراردادهای نمونه، بسیاری از مشکلات حقوقی از جمله تخلیه مستاجر بدون نیاز به دادگاه و شورای حل اختلاف قابل حل است، اظهار داشت: با وجود این قراردادها می توان بسیاری از مشکلات حقوقی مانند تخلیه مستاجر را برطرف کرد. با استفاده از هوش مصنوعی، سیستم به طور خودکار دستور تخلیه را صادر می کند و روند اجرا سریع است. این سیستم به سازماندهی معاملات و روشن شدن وظایف افراد کمک می کند.
استعلام فوری، پرداخت به صورت امانی و انتقال در معاملات املاک با استفاده از قراردادهای استاندارد
قراردادهای استاندارد در معاملات ملکی علاوه بر افزایش شفافیت، امکان استعلام فوری وضعیت ملک و هویت مالک را فراهم می کند. سازمان ثبت اسناد موظف است بر اساس تبصره 1 ماده 16 آیین نامه و ماده 3 قانون الزام به ثبت معاملات، امکان استعلام آنلاین و آنی از مراجع ذیصلاح از جمله اداره ثبت شرکت ها و … را فراهم کند. سیستم های مرتبط این امر به ویژه در تعیین وضعیت حقوقی اموال و بررسی اینکه آیا توقیف شده است یا خیر، نقش اساسی دارد و امنیت معاملات را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. این سیستم به طرفین معامله اجازه می دهد تا معامله را با اطمینان بیشتری انجام دهند، زیرا بلافاصله از صحت و اعتبار اطلاعات مربوط به ملک مطلع می شوند.
یک نوآوری مهم در این قراردادها استفاده از حساب های امانی و نمایندگی برای پرداخت پول قرارداد است. بر اساس ماده ۲۱ آیین نامه و ماده ۳ قانون تعهدات ثبت معاملات، سازمان ثبت اسناد مکلف است با همکاری بانک مرکزی نسبت به طراحی حساب های امانی اقدام کند تا وجوه مربوط به قرارداد به صورت خودکار و سریع به حساب ذینفع واریز شود. این سیستم نه تنها نگرانی های مربوط به نحوه پرداخت را برطرف می کند، بلکه باعث افزایش سرعت تراکنش ها و کاهش نیاز به مراجعه حضوری و سفرهای اداری می شود. همچنین در صورت نیاز به فسخ معامله، این سامانه امکان انجام آن را بدون مداخله قضایی و به صورت خودکار فراهم می کند که به کاهش عوارض قانونی و تسهیل فرآیند کمک می کند.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403090705314/%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DA%86%D9%87-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%84%DA%A9%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار