باید نگاه رانتی به بانکداری را تغییر دهیم

باید نگاه رانتی به بانکداری را تغییر دهیم

یکی از اقتصاددانان گفت: “اگر ما مشتاقانه منتظر اصلاح سیستم بانکی هستیم ، باید دیدگاه اجاره خدمات بانکی را تغییر دهیم.”

به گفته ایسنا ، علی مارفی – یک اقتصاددان – امروز (یکشنبه) در کنفرانس ملی حقوق بانکی ، به مشکلات و چالش های موجود در سیستم بانکی کشور و عوامل اصلی آن اشاره شده است: قانون جدید بانک مرکزی ، با وجود تغییر در سیستم قانونگذاری بانک مرکزی ، نمی تواند برای سیستم بانکی کافی باشد. به عنوان مثال ، امروز یک شبکه پیچیده از کارگزاران و وام ها ، در داخل و خارج از سیستم بانکی و عدم موفقیت قانون جدید در برخورد با آن وجود دارد.

وی گفت: در پایان ، سرکوب نرخ ارز یکی از مستاجران در سیستم بانکی و با تعیین قیمت های دستوری ، منابع مالی منجر به اجاره تارزی می شود. از طرف دیگر ، مازاد بانک از بانک مرکزی بی سابقه است. در سه سال گذشته ، دو برابر شده و بانک مرکزی نتوانسته است آن را متوقف کند. ما به جای تخصیص اعتبار بر اساس ایجاد ثروت ، آن را به روش های دیگر توزیع می کنیم و اگر واقعاً به دنبال ترمیم سیستم بانکی هستیم ، باید اجاره بانک را از ریشه تغییر دهیم.

“متأسفانه ، با وجود شرایط معمول در سیستم بانکی در جهان که بدهکاران به دلیل عدم توانایی پرداخت وام های عمومی شکست می خورند ، بسیاری از پروستات در ایران عمداً از سیستم وام بهبود می یابند.

وی افزود: مشکل دیگری در تخصیص ارز ترجیحی به واردکنندگان وجود دارد ، که بدون نظارت مؤثر است و همین امر باعث شده است که آنها به جای اهداف واقع گرایانه یا تجاری ، از تفاوت بین نرخ ارز استفاده کنند.

این اقتصاددان گفت: “از طرف دیگر ، یکی از بزرگترین خطاهای ساختاری ایجاد بانک های خصوصی بود و اگرچه ظرفیت نهادی کشور برای نظارت بر بانکهای خصوصی در دسترس نبود ، اما این بانک مرکزی را به یک چالش واقعی تبدیل کرد و در پایان ساختار نهادی را تضعیف کرد.”

پایان پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1404020704569/%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D9%87%DB%8C%D9%85