تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است

نایب رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تایید بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعودی به دلیل کاهش تقاضای سرمایه گذاری برای طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در کشور همراه با کاهش قیمت جهانی اونس طلا، دو عامل بر این کاهش تاثیر دارد. وی به قیمت سکه و طلا در بازار داخلی اشاره کرد و از سوی دیگر افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر را افزایش داد. سکه (ربع سکه و سکه یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این سکه های کوچک را از مسیر رو به کاهش سکه و طلا جدا کرد.

محمد کشتی آرای در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار سکه و طلا در هفته گذشته اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که در دو ماه گذشته روند صعودی داشته و به ارقام بی سابقه ای رسیده است، روند صعودی داشته است. . روند نزولی این هفته و از بین رفتن جذابیت واقعی خرید طلا در بازارهای جهانی؛ دلیل این امر این است که با توجه به بهبود شرایط سیاسی در جهان و صلح ناشی از رویارویی های نظامی در خاورمیانه، طبیعتا تقاضا برای خرید طلا برای سرمایه گذاری کاهش یافته است. بر این اساس قیمت جهانی طلا در هفته جاری با کاهش 40 دلاری به 2297 دلار در هر اونس رسید.

نایب رئیس اسبق فدراسیون طلا و جواهر تهران ادامه داد: از سوی دیگر در هفته گذشته که روند نزولی قیمت جهانی اونس داشتیم، نرخ ارز در آشیل نیز روندی نزولی داشت؛ در حالی که قیمت هر اونس در بازار جهانی طلا و جواهر بود. اگرچه در برخی روزها شاهد افزایش نوسان بود، اما در مجموع نرخ ارز طی هفته گذشته کاهش یافت. بنابراین این دو عامل باعث شد تا شاهد تغییرات نزولی جزئی در قیمت ارز و طلا باشیم.

سکه ها کوچکتر از سایر سکه ها و قطعات طلا هستند

وی در خصوص آخرین قیمت انواع سکه و طلا و جواهر در بازار و تغییرات آنها نسبت به ابتدای هفته گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، ارز در طرح قدیم به 38 میلیون و 200 هزار تومان رسید. و نسبت به ابتدای هفته 300 بوده و هزار تومان کاهش داشته است. قیمت ارز طرح جدید که در نوسانات (این هفته) تا 41 میلیون و 800 هزار تومان افزایش یافت، در آخرین معاملات روز پنجشنبه بدون تغییر نسبت به هفته اول به 41 میلیون و 800 هزار تومان رسید. ارز نیمایی نیز در معاملات اخیر با 200 هزار تومان کاهش به 24 میلیون و 300 هزار تومان رسید.

وی تصریح کرد: با وجود روند نزولی قیمت سکه و طلا، افزایش تقاضا برای سکه های کوچکتر (ربع و سکه های گرمی بانک مرکزی) باعث شد تا این قطعات کوچکتر نسبت به قیمت قبلی افزایش قیمت داشته باشند. آغاز هفته. یک چهارم ارز با 300 هزار تومان افزایش هفتگی به 15 میلیون و 500 هزار تومان رسید. سکه یک گرمی بانک مرکزی نیز نسبت به ابتدای هفته با نرخ 200 هزار تومان معامله شد و در معاملات اخیر نیز هفت میلیون و 300 هزار تومان معامله شد.

کشتی آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای مذاب (17 عیار) با نوسانات معمول در بازار 200 هزار تومان کاهش یافت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای مذاب (17 عیار) به 15 میلیون رسید. و 30 هزار تومان.

اگرچه قیمت ها کاهش یافت، اما حباب ارز بزرگتر شد

نایب رئیس سابق فدراسیون طلا و جواهر تهران گفت: همانطور که اشاره کردیم افزایش تقاضا برای خرید سکه باعث افزایش حباب ارز در هفته جاری و افزایش 500 هزار تومانی شد. در آخرین معاملات هفته قیمت هر قطعه ارز با حباب به 7 میلیون و 800 هزار تومان رسید.

وی خاطرنشان کرد: بدیهی است که این روزها سکه در حراج عمومی نیز فروخته می شود و تحویل اتاق ارز و طلا می شود، اما نکته جالب این است که هیچ یک از این سکه هایی که در اتاق ارز و طلا فروخته شده است، تا کنون به فروش نرسیده است. برای مدت طولانی به بازار بازگشت. بنابراین بازار تقاضای طبیعی برای خرید ارز دارد و به همین دلیل حباب ارز در این هفته افزایش یافت. سکه هایی که بانک مرکزی فروردین سال گذشته فروخته بود، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی آن را خریداری کرده، آن را نزد خود نگه داشته است.

به گفته این کارشناس بازار ارز و طلای کشور، در حال حاضر با توجه به روند نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله گرفتن از اعدادی که به دست آورده، سطح معاملات در بازار عادی به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی است. و یک هیجان ناموجود خاص برای فروش وجود دارد.

کشتی آرای هفته آینده نیز پیش بینی کرد: به نظر می رسد در هفته اول نیز شرایط به همین منوال باشد. قیمت جهانی طلا تاکنون (جمعه) شاهد نوسانات نبوده و بازار ارز از ثبات نسبی برخوردار است. بنابراین انتظار می رود قیمت ارز و طلا در این محدوده ها باقی بماند.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403021410329/%D8%AA%DA%A9-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D8%B3%DA%A9%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%88%DA%86%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D9%82%D8%B7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%DA%A9%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D8%AC%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1